Fröken Minimalist

Omega 3 supplements for dry eyes: update after one month
AlgOmega from Swedish Helhetshälsan and flaxseed oil from Swedish Holistic.
 
In a previous post, I told you that I had started taking vegan omega 3 supplements for my dry eyes (read more here). It's been approximately a month now, so I wanted to update you. One month might not be enough, and I decided in the beginning that I wanted to try this for several months. During this past month, I haven't felt much difference, to be honest. The only thing that I've noticed is that my eyes aren't as dry in the morning. Some days they are still very dry in the morning when I wake up, but not always. Before I started taking the Omega 3, my eyes were always dry in the morning, so this is hopefully some kind of progress. I feel as if my eye drops last longer also, but I don't really know since I don't count how often I take them. I will continue to update you about how it's going and hopefully, I will see some progress.
 
// Swedish //
 
Omega-3-tillskott för torra ögon: uppdatering efter en månad
 
Som jag har berättat innen, började jag ta omega-3-tillskott för mina torra ögon (läs mer här). Det har gått ungefär en månad nu, så jag kände att det var dags för en första uppdatering. En månad är inte tillräckligt och jag bestämde redan i början att jag skulle ge detta några månader innan jag gav upp. Under den senaste månaden har jag inte känt speciellt stor skillnad, om jag ska vara ärlig. Det enda jag har noterat är att mina ögon inte är lika torra på morgonen som de brukade. Detta gäller dock bara vissa dagar. Andra dagar är det som "vanligt". Innan jag började ta omega 3 var ögonen alltid väldigt torra på morgonen, så detta är förhoppningsvis ett tecken på förbättring. Jag upplever också att jag inte tar lika mycket ögondroppar, men jag är inte helt säker på det eftersom jag inte har räknat hur ofta jag brukar ta dem. Jag kommer att fortsätta uppdatera er om hur det går och förhoppningsvis ser jag förbättring.
Mösstanten

Vi tar inte upp så mycket omega-3 från växter faktiskt. Vår kropp har mycket lättare att tillgodogöra sig omega-3 från fisk.

Svar: Jag är vegetarian, så då är växter det enda alternativet för mig :)
Fröken Minimalist

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress