Fröken Minimalist

Mina tips för att resa som en minimalist
Att resa är inte alltid miljövänligt, även om det kan vara en trevlig upplevelse för en själv. Jag reser relativt mycket, och försöker att flyga enbart när avstånden är för långa. Annars blir det oftast tåg. I det här inlägget tänkte jag samla mina tips gällande att resa som minimalist. För mig att minimalism verkligen underlättat resandet. Nuförtiden går det riktigt snabbt att packa och jag har ingen beslutsångest gällande vilka kläder som ska packas ner. Mitt mål är att kunna resa så smidigt som möjligt och även om jag är nöjd redan nu, vet jag att det kan bli mycket bättre.
 
Mina tips för att packa minimalistiskt
  • Jag checkar aldrig in mitt bagage om jag flyger. På så sätt har jag alltid mina saker nära till hands och min väska kan aldrig försvinna (vilket har hänt tidigare). Detta begränsar även hur pass mycket jag kan ta med mig på resan, vilket jag ser som någonting positivt.
  • Jag försöker hitta produkter i fast form istället för flytande. Lush har exempelvis schampo, balsam och tandkräm i fast form. Det är framförallt deras tandkräm jag rekommenderar. Genom att hitta sådana produkter kan man både spara utrymme i väskan, samt begränsa vätskan man har med sig ombord.
  • Packpåsar gör packningen mycket mer organiserad. Exempelvis brukar jag packa underkläder i en påse, toppar i en annan och nederdelar i en tredje. På så sätt blir det inte heller stökigt i väskan. Jag har köpt mina på Naturkompaniet.
  • När jag är borta en lite längre tid (längre än en vecka), brukar jag tvätta några plagg med Dr. Bronners (smidigt att ha med på resan). Dessa låter jag därefter hänga på tork under natten och ofta är de torra dagen efter. Personligen anser jag att det är mer praktiskt att tvätta lite längs vägen än att släpa runt på en stor resväska.
  • Kläder som tar lite plats och inte väger så mycket är dessutom perfekt för att resa. Jag har några toppar i siden som jag brukar ha med mig, då de går snabbt att tvätta och torkar oftast väldigt snabbt. 
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress