Fröken Minimalist

Post in Swedish: Böcker om konsumtion som jag läst eller är nyfiken på
Det här inlägget innehåller reklam i form av affiliatelänkar för Bokus. Även om jag får betalt om någon köper saker från hemsidan i länkarna, är åsikterna mina egna. Läs mer här.
 
 
Jag har blivit allt mer intresserad av att läsa om konsumtion och människors förhållande till både konsumtion och prylar. Efter jag blev minimalist har jag förstått mer och mer att saker inte enbart är saker för de flesta av oss; de utgör en del av vår identitet. 
 
Har ni följt mig ett tag via Instagram vet ni att jag under våren läste boken Vi är vad vi köper: konsumtionskulturen är här för att stanna. Jag fann den oerhört intressant och läsvärd. Jag tror att många hade haft nytta av att läsa boken för att få sig en tankeställare. Det finns en tillhörande podd som jag också fann trevlig, vid namn Vi är vad vi köper. Helt klart värt att lyssna på.
 
Två andra böcker som jag har tittat på är Märken och människor: om marknadssymboler och kulturella resurser av Jacob Östman, Anders Bengtsson och Benjamin Julien Hartmann samt Konsumtion: ekonomi, samhälle och etik av Andreas Håkansson. Den första boken berör märkens roll i människors konsumtion och generell konsumtionskultur, medan den andra boken handlar om hållbar och ohållbar konsumtion samt frågor kring varför vi konsumerar.
 
Får ni inte tag i dessa böcker via bibliotek eller secondhand, finns de på Bokus i länkarna ovan. Har ni läst några läsvärda böcker om konsumtion som ni kan tipsa mig om?
Mösstanten

Jag varför mig att Modemanifestet av Sofia Hedström och Anna Schori handlar om köpstopp i ett år när det gäller kläder. Det finns en del böcker om att inte köpa så mycket kläder, men välja kvalitet. Jennifer Scotts Lessons from Madame chic till exempel.

Svar: Tack för tipsen! Ska helt klart kolla in :)
Fröken Minimalist

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress