Fröken Minimalist

Mina mål för 2018
Precis som förra året så tänker jag i år sätta upp vissa mål som jag hoppas att jag uppnår under 2018. Det handlar om allt ifrån den här bloggen till studier. För mig är det viktigt att sätta upp mål regelbundet samt följa upp dessa.
  • Ta min kandidatexamen. I vår är tanken att jag efter 2,5 års intensiva studier ska ta min kandidatexamen och jag hoppas innerligt att allting ska gå som planerat.
  • Studera vidare, antingen magister, master eller fristående kurser i relevanta ämnen. Efter att min kandidatexamen är gjort vill jag gärna studera vidare. Det hoppas jag blir verklighet under 2018. Helst av allt vill jag komma in på ett masterprogram i mänskliga rättigheter.
  • Få bloggen att växa. Jag vill så gärna satsa mer på den här bloggen, genom att bland annat uppdatera oftare. Det hoppas jag verkligen att jag lyckas med under 2018.
  • Göra mitt allra yttersta för att prestera bra på mitt nya jobb. Jag hade intervjuer i november för ett jobb jag var intresserad av och vilken lycka när jag sedan fick det. Jag börjar i januari och ser fram emot att jobba extra samtidigt som jag studerar. Jag tror dessutom att just det här jobbet kommer att vara väldigt givande för mig.
  • Äta mer veganskt/helvegetariskt. Jag är vegetarian sedan två år tillbaka och äter redan mycket veganskt, men har som mål att öka det ännu mer.
Vad har ni för mål för 2018?
Några enkla steg för att leva ett mer minimalistiskt liv
 
Jag brukar få frågan hur man kan leva ett mer minimalistiskt liv. Minimalism handlar ju nämligen inte bara om de fysiska prylarna, utan även annat som hör livet till. Självklart har det med prylarna att göra också, men det finns mycket mer man kan göra förutom att rensa det materiella för att leva ett minimalistiskt liv. Jag tänkte berätta om några enkla steg man kan ta för att leva mer minimalistiskt. 
 
Rensa i garderoben
Att rensa i garderoben, och exempelvis skapa en kapselgarderob, har för mig varit en stor faktor sett till att leva mer minimalistiskt. Jag lägger knappt någon tid alls längre på att välja kläder, eftersom i princip alla kläder matchar och fungerar ihop. Dessutom kan jag slänga på mig vad som helst och vara nöjd med outfiten. För jag älskar alla mina kläder. Vill man leva mer minimalistiskt är garderoben ett jättebra ställe att börja.
 
Resa med mindre packning
Att resa brukar för mig innebära stress. Inte stress som i "kommer jag komma till tåget/flyget i tid", utan snarare en inre stress. Att resa gör mig lite orolig på insidan, samtidigt som jag älskar att resa. Att minimera min packning har gjort jättestor skillnad för hur jag upplever mina resor. Jag behöver oftast mindre packning än vad jag tar med mig, fastän jag minskar på min packning inför varje resa jag gör.
 
Rensa i ens kost
Jag blev vegetarian för två år sedan. För mig har det förändrat så mycket. Idag älskar jag mat, både att äta och att laga den. Jag känner mig mer hälsosam och jag mår bättre. Jag äter stora mängder grönsaker och frukt jämfört med när jag åt kött. Det känns fantastiskt! Ett sätt att må bättre och leva mer minimalistiskt är således att se över sin kost och förändra den till det bättre. Då blir livet enklare och man mår bättre.
 
Gör ingenting ibland
Ibland är jag dålig på att säga nej. Det innebär att jag i perioder ofta är väldigt fullbokad. Det gör mig stressad och orolig inombords. Därför försöker jag aktivt att se till att det alltid finns tid för att göra ingenting. På så vis skapar jag tid för återhämtning och minimerar stress.
 
Göra sig av med saker man sparat utifall att
Vissa saker sparar man "utifall att". Kanske behöver man saken i framtiden? Dessa saker försöker jag göra mig av med, för oftast har jag inte behövt saker i framtiden.
 
Rensa bland sina sociala medier
Sociala medier kan ta upp väldigt mycket tid och energi. Att rensa bland dessa är således ett steg för att leva ett mer minimalistiskt liv. Mitt tips är att rensa bland dessa för att spara tid. Jag har rensat både bland mina vänner på Facebook och de konton jag väljer att följa på Instagram och Youtube.
My Christmas 2017
Merry Christmas! I wish you all a wonderful Christmas. I will spend the day with my family, volunteering at a Christmas party for the homeless and later in the evening having dinner. We don't usually celebrate Christmas, so this is a wonderful way to spend our day. 
 
// Swedish //
God jul! Jag önskar er alla en fantastisk jul. Jag kommer att spendera dagen men min familj, som volontärer på en julfest för socioekonomiskt usatta personer. Senare ikväll blir det middag med familjen. Vi brukar inte fira jul, så det här är ett perfekt sätt att spendera dagen.