Fröken Minimalist

Fördelar med minimalism
Minimalism har på flera sätt förändrat mitt liv. Framför allt tycker jag att jag har blivit mer miljövänlig i min vardag, samt fått en helt ny energi jämfört med innan. Minimalism har helt enkelt ändrat sättet jag förhåller mig till min vardag. Tre fördelar med minimalism för mig har varit:
  • Mer tid: Färre prylar leder till mindre stök. Eftersom det har blivit allt svårare att stöka ner hemma hos mig, behöver jag inte heller plocka undan lika mycket. Oftast tar det mig 5 minuter att plocka undan saker och därefter behöver jag bara göra en vanlig städning för att saker och ting ska vara i sin ordning.
  • Mindre stress: Genom att inte behöva städa lika mycket och ha en hem som alltid är 15-30 minuter från städat, är jag betydligt mycket mindre stressad. Att inte heller äga en massa saker har fått mig att kunna slappna av mer. Kan verkligen förstå när folk säger att det ibland är prylarna som äger en, och inte en själv som äger prylarna. Äntligen är det över för mig.
  • Bättre fokus: Genom att spara tid, inte ha lika mycket saker som distraherar mig samt inte ha så mycket tankar på annat har jag fått ett helt nytt fokus. Att inte äga så himla mycket har gett mig en känsla av makt över mitt liv och situation. Det är i dagsläget lättare att fokusera på skol- och föreningsuppgifter än innan.